Thule

Berättelser om rå makt, liderlig kättja och blodfläckat stål. Men också en berättelse om magiska världar, heder och kärlek

Thule är berättelsen om den rotlöse Trase Orm. Som litet barn hittas han ensam i en by där pesten dragit fram. Vem han är, är det ingen som vet. Han växer upp i en fosterfamilj, men händelser som han inte verkar råda över för honom snart därifrån och vidare ut på långväga resor till okända länder.

I världen omkring honom pågår ett maktspel som inte ens de som spelar med alltid förstår till fullo. Trase dras med mer än han någonsin kunnat ana. Han sökte ett hem och en frid, men nornorna som väver livets väv tycks beslutat något annat.

Thule är en berättelse om rå makt, liderlig kättja och blod­fläckat stål. Men också en berättelse om magiska världar, heder och kärlek.

”Thule är en fantasyroman i vikingamiljö (…) – intriger, fejder, resor och älskog, allt återberättat i en lakoniskt kortfattad och lite arkaiserande stil. (…) Boken är välskriven, (…) en trovärdig fantasymiljö som är trevlig att vistas i.”
Mikael Huss, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet

”När jag läser den här boken känns det som om jag sitter vid en lägereld en mörk kväll, insvept i värmande älgskinn och lyssnar till en ärrad mans berättelse.”
Carola Strömstedt, Fantastikblogg

KÖP: Thule, Catoblepas förlag, ISBN 9789188183002. Finns även som e-bok.

KÖP: Röd gryning, Lyacon förlag, ISBN 9789198481372
En fristående fortsättning på Thule. Läs mer om boken här

Thule: kartor och personregister

Läs mer om Anders Amnéus

LÄS MER OM:
Teknikutveckling: Varför vann England när Kina egentligen var bättre, och varför spöade vi engelsmännen först?
Det västerländska vetandets uppkomst: Hjärnans konstruktion, hur tänkandet utvecklades och därigenom förändrade vetandet
Historieskrivning: När berättelsen om verkligheten blir verkligare än verkligheten

LÄS OM:
KÖP: Allt du behöver veta om marknadskommunikation, Liber, ISBN 9789147095056. Finns även som talbok.
Läs mer om boken här

KÖP: Allt du behöver veta om varumärken, Liber, ISBN 9789147096602. Finns även som e-bok och som talbok.
Läs mer om boken här

Makt och påverkan, utkommer under 2019.